Tevens diverse andere locaties beschikbaar. Voor info: 06 53 43 30 87 of bb@cristalcleaning.nl

Wil jij ook deel uitmaken van ons succes?

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR FRANCHISENEMERS, STOMERIJEN TER OVERNAME OF EEN SAMENWERKINGSVERBAND.

VOOR INFO: BEL BAS BIELSCHOWSKY TEL. 06 – 53 43 30 87 OF MAIL BB@CRISTALCLEANING.NL

 

 

HEB JIJ INTERESSE OM FRANCHISENEMER TE WORDEN?

Zoek jij een uitdaging om als ondernemer, in franchiseverband, een eigen zaak tot een succes te maken? Dan is Cristal Cleaning op zoek naar jou!

Wij zijn een groeiend textielreinigingsbedrijf en willen graag nieuwe ondernemers aan ons binden.

Heb je ondernemerszin en ben je:

 • Een doorzetter
 • Servicegericht
 • Graag in contact met klanten
 • Positief ingesteld
 • Probleemoplossend

Je enthousiasme vinden wij belangrijker dan diploma’s of ervaring in de branche.

Samen sterk

De eerste vestiging van Cristal Cleaning opende in 1990 de deuren. Op dit moment telt Cristal Cleaning 16 vestigingen. Al deze vestigingen werken volgens onze franchiseformule. Franchising is een intensieve samenwerking tussen zelfstandige ondernemers en de franchiseorganisatie. Met aantrekkelijke voordelen voor jou als franchisenemer.

Buiten de bestaande Cristal Cleaning-vestigingen hebben wij ook interesse in overname van bestaande textielreinigingsbedrijven. Een goede ligging in een stads- of winkelcentrum en een bedrijfsoppervlak van gemiddeld 80 tot 125 m2 zijn belangrijk. Na overname volgt, als dit nodig is, een renovatie. Hierbij zal een aanpassing volgen met betrekking tot de milieuvoorschriften én de huisstijl van Cristal Cleaning. Vervolgens sluiten we met de nieuwe ondernemer een franchiseovereenkomst af. Wij verwachten van iedere franchisenemer dat hij er alles aan doet om de kwaliteit van het product op het hoogste niveau te brengen en te houden. Waarom? De klant is morgen alweer vergeten wat hij voor de reiniging heeft betaald. Maar over vijf jaar weet hij nog precies of de reiniger een vlek in een broek heeft laten zitten.

Het is belangrijk dat jij de uitgangspunten van Cristal Cleaning textielreiniging weet over te brengen op de klant. Het is uiteraard mogelijk om samen met je partner te starten, wij hebben hier goede ervaring mee. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte kun je ook extra medewerkers aannemen.

Naast deze kwaliteiten is eigen geld gewenst zodat je kunt investeren in je toekomstige bedrijf. Ook kan Cristal Cleaning een rol spelen bij een financieringsaanvraag.

Profiteer van de samenwerking met Cristal Cleaning

Bij Cristal Cleaning blijf je als ondernemer 100% zelfstandig, maar wel met alle voordelen van een grote organisatie:

 • Georganiseerde inkoop
 • Gezamenlijke marketing en reclame
 • Vaktechnische scholing
 • Juridische hulp
 • Collectieve verzekeringen
 • Administratieve ondersteuning

Wij bieden ondersteuning zodat jij een optimaal bedrijfsresultaat kunt behalen.

We gaan voor een vliegende start

Juist in de startfase loop je tegen veel vragen aan. Cristal Cleaning biedt begeleiding, zeker in de startfase. Wij staan klaar om te helpen, bijvoorbeeld met de financiering en een pakket aan reclamemiddelen. Wij bieden uiteraard ook vaktechnische scholing, zoals textielwarenkennis, machinekennis, administratieve procedures en klachtenbehandeling. Tevens kun je een tijdje meelopen met een Cristal Cleaning-collega die je alle fijne kneepjes van het vak leert.

Jij kunt op ons rekenen

Maar ook na de start biedt Cristal Cleaning alle nodige ondersteuning. Wij houden je bijvoorbeeld op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in de branche. Regelmatig ontvang je nieuwsbrieven. Als je vragen hebt, staan we vanzelfsprekend voor je klaar. Wij denken graag met je mee voor een optimale bedrijfsvoering.
Cristal Cleaning maakt ondernemen voor iedereen eenvoudiger door intensieve samenwerking.

Een herkenbaar gezicht

Alle vestigingen van Cristal Cleaning hebben dezelfde huisstijl. Dat is belangrijk voor de herkenbaarheid naar de klanten. Dit zie je terug in:

 • Winkelpui en inrichting worden uitgevoerd volgens de huisstijl van Cristal Cleaning.
 • Bedrijfskleding van Cristal Cleaning

De Cristal Cleaning franchiseovereenkomst

De samenwerking tussen jou en Cristal Cleaning regelen we in een franchiseovereenkomst. Een overeenkomst is nodig, want beide partijen investeren veel in de samenwerking en dat moet goed geregeld zijn. Cristal Cleaning heeft geïnvesteerd in het succes van de formule. Jij steekt talent, tijd, enthousiasme en eigen vermogen in de zaak.

Belangrijke punten die vastgelegd worden:

 • Als franchisenemer betaal je eenmalig entreegeld en draag je een maandelijkse fee af.
 • In het contract leggen we de handelsnaam en de formule vast.
 • De exclusiviteit van het merk Cristal Cleaning voor een bepaald stadsgedeelte, stad of regio leggen we vast voor een periode van vijf jaar. Als er een goede wederzijdse samenwerking tot stand is gekomen, verlengen we deze exclusiviteit hierna telkens met vijf jaar.

Cristal Cleaning textielreiniging is lid van de Nederlandse Franchise Vereniging.

Iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden om franchisenemer te worden van een eigen Cristal Cleaning-vestiging?
We vertellen je graag meer tijdens een kennismakingsgesprek.

Neemt gerust contact op voor een afspraak:

Cristal Cleaning b.v.
Bas J.M. Bielschowsky
Potgieterlaan 27
2274 GM Voorburg
Tel:  06 53 43 30 87
E-mail: bb@cristalcleaning.nl